VYŠNÝ HRUŠOV: Rekonštrukcia kritického úseku cesty si vyžiada 15 miliónov Sk

13.11.2008 Humenné

Udavské/Vyšný Hrušov 13. novembra (TASR) - Rekonštrukcia kritického úseku cesty tretej triedy medzi obcou Udavské a Vyšným Hrušovom v Humenskom okrese si vyžiada približne 15 miliónov Sk (497. 908 eur) a je navrhnutá v ...
Potvrdili to dnes zástupcovia Prešovského samosprávneho kraja (PSK), ktorí sa stretli vo Vyšnom Hrušove so zástupcami petičného výboru.
\"Po obhliadke terénu v kritickom úseku je jasné, že havarijný stav spôsobili ťažké mechanizmy prevážajúce drevnú hmotu a štrk, čím došlo k značnému poškodeniu cesty. Zároveň padol verdikt, že spomínaný úsek cesty bude patriť medzi priority zahrnuté do spomínaného operačného plánu, \" uviedol dnes pre TASR starosta Vyšného Hrušova Stanislav Rajňák.
Pod petíciu, ktorou poukazovali na nevyhnutnosť opravy spomínaného úseku, sa predčasom podpísali obyvatelia ôsmich okolitých obcí. Slovenská správa ciest spevnila v uplynulých dňoch veľké prepadlisko, svah a narovnala padajúce zábradlie. To však nestačí, motoristi sa naďalej brodia jamami a veľkými prasklinami v komunikácii.
Prepadávajúca sa cesta tretej triedy v lokalite Pod Ľachovou vedie kľukatým terénom a tlačí sa na ňu masa zeminy a stromov. Svah povolil a po výdatnejších zrážkach sa krajnica zosúva už druhý rok. \"Už v roku 2006, kedy došlo k prepadu cesty na jednom mieste, som upozornil správcu komunikácie Správu a údržbu ciest PSK, \" potvrdil Rajňák. Dodal, že humenský obvodný úrad vtedy vydal čiastočnú uzávierku cesty, pribudli aj označenia o znížení rýchlosti a nerovnosti terénu.
 

Vyberte región